Pressemelding vedrørende markeringen 26 januar

Publisert: 18. Jan. 2013

Benjamins Minnefond har i år valgt å gi en stor gave til Holmlia Sportsklubb, Benjamins fotballklubb.

Holmlia Sportsklubb arrangerer årets minnemarkering og fakkeltog. Oppmøte i samlingssalen på Holmlia skole kl 16.00.

Trykk "les mer" for å lese hele pressemeldingen. Det vil også komme oppdateringer på Facebook

PRESSEMELDING fra Benjamins Minnefond

Minnefondet gir gave til Holmlia Sportsklubb

Benjamins Minnefond ble opprettet etter Benjamin Hermansens død i 2001. Benjamin ble drept 26. januar 2001 av nynazister på hjemstedet Holmlia. Drapet førte til en nasjonal oppvåkning og sterkt engasjement for at rasisme måtte bli tatt på alvor.

Benjamins Minnefond deler ut penger til tiltak som særlig retter seg mot barn og unge, og til engasjement som retter seg mot rasisme og for et inkluderende samfunn.

Minnefondet har valgt å gi årets gave til Holmlia Sportsklubb. Holmlia Sportsklubb var klubben hvor Benjamin og hans venner spilte fotball. Klubben ble et samlingspunkt for Holmlias ungdom etter drapet, men har også i alle år engasjert seg sterkt i barn og unges oppvekst og i utviklingen av nærmiljøet.

Benjamins Minnefond stiller midler til posisjon for at 450 unge spillere skal få nye drakter. Dette er til stor hjelp for Holmlia Sportsklubb. Som takk for gaven arrangerer Holmlia sportsklubb fakkeltog mot rasisme under parolen "Glem ikke!" 26. januar 2013.

Glem ikke!

"Glem ikke!" ble arrangert første gang i 2011 med et stort fakkeltog i Oslo Sentrum. "Glem ikke!" er et initiativ fra Benjamin Minnefond for å sette fokus på at det er grobunn for rasisme og nynazistiske ideer over hele Europa. Dette er krefter som ikke blir borte av seg selv. Vi kan velge å se dem eller bevisst ta standpunkt og gjøre vårt for å hindre at disse ideene gror seg fast i våre nærmiljø.

Årets "Glem ikke!" arrangeres av Holmlia sportsklubb på Holmlia. Artister og lokale aktører stiller opp under arrangementet.Holmlia Sportsklubbs medlemmer stiller i nye drakter. Benjamins Minnefond er tilstede.

Markeringen foregår: 26. januar 2013. kl 16.00 Sted: Holmlia skole kl 16.00 . Musikk og appeller i samlingssalen Deretter fakkeltog fra Lusetjerndalen/Holmlia sportsklubb til Benjamin statuen på Åsbråten.